VitaPrana – rena och miljövänliga livsmedel och kosttillskott

VitaPrana är för dig som söker ett tryggt, enkelt och pålitligt alternativ för att både må bra och ta hänsyn till miljön. VitaPrana är kosttillskott och livsmedel gjorda på renast möjliga råvaror. VitaPranas produkter innehåller inte tillsatt socker eller syntetiska sötningsmedel, färg- eller smakämnen. De flesta av produkterna är även fria från soja, gluten och laktos. Allt för att göra det enkelt för alla att välja det naturligt goda alternativet.
Det kan vara så att VitaPrana inte ännu är ett så välkänt varumärke, men vi tycker definitivt att det är dags att plocka fram det i rampljuset. VitaPrana-produkterna förtjänar det eftersom sortimentet är brett och produkterna är fria från allt extra som vi inte behöver. Det finns allt från kollagen kosttillskott till veganska livsmedel. Man kan köpa dessa produkter och vara säker på att man har gjort ett bra val.
Här nedan lyfter vi fram några av produkterna. VitaPrana produktseriens sortiment är omfattande och det finns mycket produkter att välja bland.

VitaPrana livsmedel i köket

 • Chiafrön – 100% ekologiska. Innehåller nyttigheter såsom bland annat ett högt innehåll av omega-3, fibrer och protein. 
 • Kokosolja – Finns två olika ekologiska varianter. Normal, kallpressad kokosolja och en doft- och smakfri variant av densamma. Dessa passar utmärkt att användas till matlagning, bakning och kroppsvård.
 • Hampafrön – Ekologiska och GMO-fria hampafrön som är mättande, näringsrika och har fantastiskt god smak.
 • Ghee – kanske mer känt som skirat eller klarifierat eller klarnat smör, tillverkas av färskt smör och är en av basråvarorna i indisk matkultur. Ett perfekt bak- och matlagningsfett för den hälsomedvetna individen för att  det har hög värmetålighet. Ghee kan hettas upp utan att näringskvaliteten försämras.
 • Gojibär – är så kallad superfood och betraktas som ett av de näringsmässigt mest kompletta födoämnena som finns. De har högt innehåll av betakaroten, C-vitamin, E-vitamin och järn. Det är även en exceptionellt bra källa till mättande fibrer och högkvalitativt protein.
 • Kokosmjöl – detta finmalda kokosmjöl har en naturlig doft och smak av kokos och fungerar utmärkt till bakning. Mjölet är rikt på MCT-fett och fibrer och har lågt innehåll av kolhydrater.
 • Mandelsmör – detta råa, ekologiska mandelsmör är tillverkat av Sicilianska sötmandlar av högsta kvalitet, vilket garanterar ett välsmakande och näringsrikt smör. Mandlarna stenmalas vid en temperatur som är under 42° C, detta för att bevara mandlarnas naturliga näringsvärde.  Passar alltså utmärkt för dem som följer Paleotisk kosthållning. Passar även veganer. 

Olika nötsmör – hur används de?

 • Det är bara att äta med sked direkt ur burken när du behöver energi. Det är så gott!
 • Passar jätte bra tillsammans med äppelklyftor/-skivor. Som mellanmål eller efterrätt.
 • På bröd, riskakor eller smörgåskex.
 • Till gröt, chiapudding eller rågröt/kallgröt/ overnight oats.

VitaPrana kosttillskott – några exempel

 • Vitamin D3 – är ett högdoserat D-vitamintillskott med ren vitamin D (kolekalciferol ) från ullfett. Högdoserad 100µg. Bidrar till normala kalciumnivåer i blodet och är därför bra att inta tillsammans med kalcium. Vitaminet bidrar också till att bibehålla normal benstomme, normal muskelfunktion och normala tänder. Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion och har en roll i celldelningsprocessen. Ta dagligen, speciellt om du bor i Norden.
 • Magnesium –  Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Bidrar till elektrolytbalans, normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion, normal proteinsyntes, normal psykologisk funktion, bibehålla normal benstomme och tänder, samt har en roll i celldelningsprocessen.
 • Vitamin B12 – bidrar till normal energiomsättning, normal psykologisk funktion och till nervsystemets och immunsystemets normala funktion. Vitamin B12 bidrar till normal homocysteinomsättning, normal bildning av röda blodkroppar och till att minska trötthet och utmattning. Vitamin B12 har även en roll i celldelningsprocessen.
 • Probioprana – är en probiotika beståendes av 5 miljarder levande bakterier från 11 stammar. Bakterierna är frystorkade och mikro-enkapsulerade, vilket förlänger deras överlevnadstid fem gånger jämfört med icke-mikroenkapsulerade bakterier.
 • Chlorella – innehåller 100% chlorella i tablettform. Chlorella är rikt på klorofyll, protein, fettsyror och vitaminer. Bland annat består chlorellan av högvärdigt protein (cirka 60%), aminosyror, flertalet vitaminer och mineraler, klorofyll och fettsyrorna omega-3 och omega-6. Enzymerna i chlorellan verkar pH-balanserande och är därmed ett välkommet tillskott för syra/bas-balansen i kroppen.
 • Zink – bidrar till normal syra-basbalans, normal omsättning av makronäringsämnen, normal kognitiv funktion, normal proteinsyntes samt normal fertilitet och reproduktion. Zink bidrar även till att bibehålla normal benstomme, normalt hår, normala naglar och normal hud.

Produktserien VitaPrana har ett brett sortiment och det finns mycket att välja bland. Vi tycker också att dessa är prisvärda kvalitetsprodukter.

Det är enkelt och behändigt att beställa dessa kosttillskott online via nätet.