Investera och placera – vi rekommenderar de bästa böckerna

Svenskspråkiga investeringsböcker har under åren skrivits och publicerats men inte i så väldigt stor skala. Det verkar ändå som att välstånd och investeringar är en aktuell fråga och att fler och fler böcker i ämnet nu ges ut på olika språk. Investeringsböcker behandlar temat investering och välstånd i stor utsträckning och ur olika perspektiv. Det inkluderar teman som investera i aktier, investera i fonder, investera i guld, investera i kryptovaluta, investera i fastigheter samt passiva inkomstkällor, vardagliga ekonomiska frågor och hur skapa välstånd samt levnadsstandard. År 2021 för med sig nya böcker som handlar om bl.a. egen ekonomi och börspsykologi.

De livslånga studiernas betydelse kan inte betonas tillräckligt. Genom att studera och lära dig nya saker berikar du ditt eget intellektuella kapital. Om ditt mål är att bli förmögen och därför vill lära dig mer om att investera eller göra affärer, lär dig då också att i ditt eget huvud minnas tydligt varför du vill bli rik. Du kan bli rik under hela din livscykel och detta gäller både kvinnor och män. Tänk också på att ju tidigare du börjar, desto mer dragkraft kommer du att få på din ekonomi.

Böcker ger en djupare överblick över investeringsvärlden. De fungerar bättre som informationskälla än många online kolumner eller nyhetsmedierna. Om du har släktingar och vänner som också är intresserade av privatekonomi så är en bok om ämnet en ypperlig gåva.

Nedan har vi listat de bästa investeringsböckerna 2020 på svenska (utan inbördes ordning) för både nybörjare och mer erfarna investerare. När allt kommer omkring bör man diversifiera investeringarna och därför är det bra att lära sig mer om olika former av investeringar och öka den egna förståelsen och lära sig mera om psykologin bakom pengar och ekonomi.

Varje bok har en länk till bokens Adlibris-sida som gör din sökning enklare. Du kan enkelt kontrollera priset och annan information direkt för varje bok.


Fixa din privatekonomi : smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv 

Du vet att du borde ha bättre koll på dina utgifter och se över ditt sparande. Men du skjuter det på framtiden, och förlorar pengar på kuppen.

Går du igenom alla bokens 11 steg kommer du att få en betydligt bättre privatekonomi. Du kommer att förstå hur din hjärna fungerar så att du kan göra smartare val i din vardag. Och med hjälp av bokens alla konkreta tips kommer du att kunna öka dina inkomster, minska dina utgifter och spara mer effektivt. Varje månad, livet ut.


Mer pengar för pengarna : spara, låna och försäkra som de verkliga experterna

En stor del av våra sparpengar är placerade på ett mycket lönsamt sätt … för finansbranschen. Banker och försäkringsbolag utnyttjar skamlöst att de flesta tycker att fonder och pensioner är tråkigt och svårt. Målet med den här boken är att du ska sluta ge bort dina pengar till överbetalda finanssäljare. Den lär dig hur du på bästa sätt tar hand om din ekonomi så att det blir mer pengar till dig och mindre till banken. Och det fina är att det inte alls är så svårt som många tror.


25 sätt att tjäna pengar när du sover – så skaffar du dig passiva inkomster

Författaren Holger Wästlund, som tidigare jobbat som företagsledare och konsult, lever i dag helt på passiva inkomster. De främsta fördelarna med det är tryggheten, möjligheterna att bli framgångsrik och att livet blir mer varierande och innehållsrikt. Det ger fler chanser att träffa intressanta människor och bygga upp ett spännande nätverk.


Digitant : din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Lär dig handla, spara och göra bankärenden tryggt online!  

Succéböckerna Digitant är mer aktuella än någonsin. Nu släpps den tredje delen som handlar om vardagsekonomi! Coronakrisen 2020 ställer helt nya krav på oss som människor ­­ inte minst på riskgruppen som inte längre kan, eller bör, röra sig i samhället på samma sätt som tidigare. Det förändrade beteendet har fått stor effekt på bland annat e-handeln, där den i särklass kraftigaste procentuella utvecklingen, 200

procent (!), skedde under pandemin.  


Börspsykologi : så blir du en bättre investerare

Börspsykologi är till skillnad från de flesta andra ekonomiböcker, en bok med fullt fokus på psykologin bakom lyckade investeringar och dess roll för såväl småsparare som större investerare. Den vänder sig till alla som då och då begår misstag och tar fel beslut, men som med rätt verktyg kan lära sig styra över känslor och annat som kan spela en avgörande roll inte minst i tider då börsen är i gungning. 


Min vinnande väg bli rik på aktier

Följ med på Kavastus vinnande väg. Arne Kavastu Talving är en av Sveriges mest kända aktieprofiler från utbildningar, som författare och flitig tänkare på sociala medier. Arne har utvecklat en alldeles egen strategi för att nå framgång med sina aktieplaceringar Kavastus trender. Med den har han 12 år i rad lyckats slå börsindex med god marginal. 


Hos oss läser vi också mycket utländsk litteratur och en bok vi definitivt vill passa på att rekommendera som en av våra favoriter från 2020 är:

”The world of entrepreneurship and investing requires passion, courage, and knowledge. The game of money isn’t just about dollars and cents.”

– Kim Kiyosaki


Rich Woman

Kim Kiyosaki’s passion is to educate and encourage women to create the financial security and peace of mind they want and deserve in their lives. That’s why she wrote Rich Woman.
You’ll love Rich Woman if you:
* Never want to lose sleep over money again
* Want to take control of your financial future
* Are tired of looking for a rich Prince Charming
* Demand true independence.
Start your journey to financial independence today with Kim Kiyosaki’s first book, Rich Woman.


Med dessa böcker önskar vi dig mycket glädje och stor nytta. Oavsett din livssituation kan vi varmt rekommendera en eller flera av dessa. För även om du inte avser att bli en investeringsguru så finns det mycket intressant om t.ex. just investering och placering att lära i dessa böcker. Du kan läsa mera och beställa via länken som finns bredvid varje bok. Om du är en ljudboksälskare är de flesta av dessa också tillgängliga som sådana. Bokorder går vanligtvis inom några arbetsdagar. Den exakta beräknade tiden anges tydligt för produkten. Klimatsmart leverans kostar 39 kronor, Prioriterad leverans 35 kronor och fri fraktleverans är gratis.